Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen beieren

Hier vind je rust

Vakantiehuizen Beierse Woud & Beierse Alpen

Prachtige natuur

"Op de eerste plaats is de Beierse Alpen en Beierse Woud natuurlijk een prachtige streek met alpen, bossen, spiegelende meren en veel natuur- en landschapreservaten. Huur dus een vakantiehuis in de Beierse Alpen of in het Beierse Woud, als je rust zoekt of van de prachtige natuur wilt genieten."


Wintersport in Beieren

"Voor sommige wintersporters is Garmisch Partenkirchen, de plaats van het schansspringen op nieuwjaarsdag, een bedevaartsoord. Buiten de grote steden vind je middeleeuwse burchten en stadjes, barokke kerken en sprookjeskastelen. Zoals het waanzinnige Schloss Neuschwanstein in Hohenschwangau, gebouwd door de even waanzinnige Ludwig van Beieren."


Oktoberfest

"Of het nu komt door een foto van Louis van Gaal in lederhosen of niet, maar bij Beieren denk ik altijd aan het Oktoberfest. Het traditionele volksfeest, waar de inwoners van Beieren in klederdracht aan lange tafels praten, zingen en drinken. Een evenement waar iedereen uit z’n dak gaat op bier en weisswurst en dat heel veel toeristen trekt. Het is dan ook ‘big business'. Er wordt 6 miljoen liter bier gedronken, goed voor een omzet van 450 miljoen euro. Het evenement levert de stad München in totaal 1 miljard euro op. Biertje? Zoek je het kleinschaliger en dichterbij, dan moet je op het Oktoberfest van Stuttgart zijn."


Net als Hans en Grietje

"Leuk voor kinderen en hun ouders is het kruidenvrouwtje Frau Schumacher, dat in een klein houten huisje in het bos woont in Ebenreuth. Daar maakt ze kunstige gebruiksvoorwerpen als borden en kopjes. Als je daar wat van wilt, moet je letterlijk aan haar deur kloppen. Net als Hans en Grietje."


Vakantiehuizen in Beieren

Het Beierse Woud, ook wel het ‘groene dak van Europa’ genoemd, is een boeiende vakantiebestemming in het zuidoosten van Duitsland. Dit deel van Duitsland is een paradijs voor elke natuurliefhebber. Veel groen behoort tot dit Nationale Park, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van het weidse uitzicht.

Eveneens in het zuidoosten van Beieren zijn de Beierse Alpen te vinden. De hoogste top is de Zugspitze die 2962 meter hoog is en op de grens met Oostenrijk ligt. U hoeft geen echte bergbeklimmer te zijn om van deze Duitse regio te genieten. Er zijn goed aangelegde bergpaden, maar u kunt natuurlijk ook een van de bergtreintjes of stoeltjesliften nemen. Er ligt een netwerk van goed bewegwijzerde wandel- en trekroutes door de natuur die leidt naar burchten, kastelen, kerken en kloosters. De Beierse Alpen bieden genoeg keuze voor iedere smaak.

Meer vakantiehuizen in Duitsland: