Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen ligurië

Kleurrijke kust

Vakantiehuizen Bloemenrivièra

Ligurië

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "De meeste mensen in Ligurië wonen aan de kust. Geef ze eens ongelijk. Als je een vakantiehuis in Ligurië gaat huren, bezoek dan zeker de Riviera di Levente. Dit ligt oostelijk van Genua en is bekend om z’n Cinque Terre, vijf tegen de rotsen aanleunende vissersdorpjes. Maar ook om z’n wijn- en olijfgaarden en niet te vergeten Portofino, home of the rich and famous, zoals Berlusconi en Armani. Een wandelgebied met zeezicht."


Bloemenrivièra

"Zoek je kleurrijke (bloemen)pracht, brede stranden en gezellige badplaatsen, dan moet je westelijk van Genua zijn. Aan de Riviera dei Fiori, de Bloemenrivièra. Het dunbevolkte binnenland is met bergen, dalen en meren ideaal voor trekking fans."


Bezienswaardigheden Genua

"Genua is een tweeslachtige stad. Hij behoort de zee toe maar het omgekeerde wordt ook gezegd. Beide is waar. Z’n geschiedenis, uiterlijk, cultuur en keuken bewijzen het. Loop door de ‘carrugi’, de nauwe straatjes, en je proeft, ruikt en ziet het. Vergaap je aan het Aquarium, ontworpen door Renzo Piano. Een spectaculair architectonisch hoogstandje. Met achter het glas de kleurrijke diepzee: oog in oog met dolfijnen, haaien, robben en andere, vreemdsoortige vissen. Je kinderen zullen het prachtig vinden."


Pesto

"Liguriërs heten snel aangebrand te zijn. Waag het niet zomaar grapjes over ze te maken! Maar de soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend. Kent een Liguriër je eenmaal, dan is hij de eerste om de spot te drijven met zijn stekeligheid. En laten we eerlijk zijn, lieden die de pesto hebben uitgevonden, de lekkerste vissoep maken, je tong strelen met amaretti koekjes en ook nog eens wijn schenken als de Ormeasco, dat kunnen geen chagrijnen zijn."


Vakantiehuizen Ligurië (Bloemenrivièra)

Ligurië is een veelzijdige regio in het westen van Noord-Italië, met de Ligurische Zee als zuidgrens en de Alpen in het noorden. De kustlijn wordt ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd. Een bezoek aan de historische steden Luni of Genua of het nationale park Cinque Terre, dat tot de mooiste natuurparken van Europa gerekend kan worden. Kortom, een vakantiehuis in Ligurië is een goede start voor uw vakantie.

Meer vakantiehuizen in Italië: