Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen bourgondie

Het goede leven

Vakantiehuizen Bourgogne

Vakantiehuizen Bourgogne huren

Landspecialist Catherine van Beek: "Als je een vakantiehuis huurt in Bourgogne, neem dan beslist eens een bezoek aan Parc Naturel Régional de Moran. Dit is het bekendste natuurpark in Bourgondië. De regio Bourgogne is een paradijs voor wijnliefhebbers met zijn vele wijngaarden en proeverijen. Bekende namen: Chablis en de mousserende Crémant de Bourgogne. Ook als fietser kun je in Bourgondië alle kanten uit. Er is een uniek netwerk van 5 fietsroutes die met elkaar het gehele gebied bestrijken."


Fietsen langs het Canal du Nivernais

"Bourgogne heeft altijd goed gezorgd voor Parijs. Of moet ik zeggen ‘gezoogd’? In de 19e eeuw huurden moeders uit de Parijse high society moeders uit Bourgogne in, om hun kind de borst te geven. Bourgondische moedermelk was namelijk van excellente kwaliteit. Voor de veelal arme Bourgondische moeder was het een goede bijverdienste. Kachels in en rond Parijs werden door Bourgogne brandende gehouden. Het Canal du Nivernais werd speciaal gegraven om Bourgondisch hout in de vorm van enorme vlotten af te voeren naar de hoofdstad. Nu is het jaagpad langs het Canal du Novernais een prachtige (en vlakke) fietsroute door het Bourgondische landschap."


Worden uitgenodigd door een huiseigenaar

"Bourgondiërs zijn Bourgondiërs. Ze nemen graag de tijd om samen met anderen van de goede dingen des levens te genieten. En daar hoort natuurlijk een goed glas en een lekker maal bij. Grote kans dat de eigenaar van je vakantiehuis in Bourgogne je uitnodigt. Zeg dan maar eens nee!"


Vakantiehuizen in Bourgogne

Bourgondië is een indrukwekkende vakantiebestemming in het noordoosten van Frankrijk. Bourgondië is een gebied rijk aan geschiedenis en cultuur en staat natuurlijk vooral bekend om de uitmuntende keuken. Dit toevoegend aan het gemoedelijke klimaat, maakt Bourgondië tot een goede vakantiebestemming in zowel de zomer als de winter. Zo is er voor elk wat wil om van uw vakantiewoning in Bourgondië te genieten.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: