Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen costa blanca costa azahar

De witste, de grootste, de breedste

Vakantiehuizen aan de Costa Blanca & Costa del Azahar

Kilometers strand

Landspecialist Marie-Laure Choquer: “Maak kennis met de witste en breedste stranden van Spanje. Ze lopen geleidelijk af naar de zee die altijd kalm is. Het is dus niet zo gek dat een plaats als Benidorm de favoriete plek is voor heel veel Nederlandse gezinnen met kinderen. Behalve kilometers strand, die overigens in Europa tot de aller schoonste behoren, biedt Benidorm ook veel vertier voor de liefhebber. Je kunt er tot in de kleine uurtjes eten, drinken en dansen in een van de vele tapasbars, cafés, (Nederlandse) restaurants en dansgelegenheden als Penelope en Star Garden. Gezellig!”


Oude Spaanse stadjes

“Als je je bruinbak sessies op het strand wilt afwisselen met wat cultureel getinte inspanningen, dan heb je keuze genoeg. Rondom Benidorm en Alicante vind je prachtige oude stadjes als Altea, Guadelest en Villajoysa. Iets verder naar het zuiden in de provincie Castellón, kun je de koele grotten met prehistorische schilderingen bezoeken. Voor de kust ligt het natuurpark van de vulkanische eilandengroep Columbretes. Landinwaarts kun je genieten van het ruige natuurschoon van de Sierra de Espadán en kun je je in het zweet sporten met klimmen, mountainbiken en kayakken.”


Costa del Azahar

“Tussen de Costa Blanca en de Costa Dorada ligt de Costa del Azahar (kust van de Oranjebloesem) met zandstranden, rotsen, heuvels en boomgaarden. Een vakantiehuisje aan de Costa del Azahar ligt in de buurt van pittoreske plaatsjes zoals Peniscola, Benicàssim, Oropesa del Mar en Las Fuentas. In Peniscola kun je op de rots de 14e-eeuwse burcht bezoeken en genieten van het magnifieke uitzicht op de zee. En vergeet je vitamine C niet in te nemen. Het Museo de la Naranja in Borriana is één al al citrus.”

Vakantiehuizen Costa del Azahar


Vakantiehuizen aan de Costa Brava en de Costa del Azahar

In het oosten van Spanje, langs de Middellandse kustlijn, ligt de Costa Blanca, ook wel de witte of warme kust genaamd. De Costa Blanca heeft een heerlijk mediterraan klimaat gecombineerd met een kalme zee, uitgestrekte stranden en grote steden. Zeer geschikt voor een strandvakantie in de zomer maar u kunt hier ook uitstekend overwinteren.

De Costa Azahar ligt in het oosten van Spanje en grenst aan de Middellandse Zee. Hier wordt een heerlijk klimaat gecombineerd met een kalme zee, uitgestrekte stranden en grote steden. U vindt hier indrukwekkende bergen, rustige stranden, mooie steden als Valencia en Alicante en een binnenland met vele kerken en kastelen.

Meer vakantiehuizen in Spanje: