Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen costa brava

Prachtige kustlijn

Vakantiehuizen aan de Costa Brava

Schilderachtig mooi

Landspecialist Marie-Laure Choquer: “Een vakantiehuisje aan de Costa Brava: dat heeft niks met braaf van doen. Costa Brava betekent namelijk ‘woeste kust’. Grillige rotsen, baaien, stranden en uitgestrekte bossen. En een reeks van badparels: Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Blanes en L'Estartit. Plaatsen die zich mogen verheugen in een grote populariteit van Nederlanders. Ze genieten van zon, strand, watersport, uitgaan en eten. Op de menukaart staan net zo makkelijk gegrilde streekgerechten bij Don Pancho als kroketten bij Ome Toon. De pracht van de kustlijn overheerst. Met name het stuk tussen Lloret en Sant Feliú de Guixols mag je ‘schilderachtig’ noemen. Niet voor niets deden Dali en Picasso hier veel inspiratie op.”


Blanes

“In het kustgebied wordt druk gesport. De Costa Brava is een paradijs voor duikliefhebbers met als bekendste stek het natuurreservaat van de Medeseilanden. Windsurfen is ook populair. Met dank aan de Tramontana die hier blaast. Je kunt meedoen aan een van de vele evenementen die jaarlijks worden georganiseerd, onder ander in Roses. Wandelen kun je goed in het dichtbeboste natuurpark Parque Natural del Montseny noordwestelijk van Blanes. Bevolkt door wilde zwijnen en wilde katten. Waarvoor je wegduikt.”


Zwarte Madonna

“De Costa Brava is rijk aan cultuur. Het is dus de moeite waard om je een dag los te rukken van je ligbedje. In Cadaques kun je het huis van Picasso bezoeken en in Puból het museum-kasteeltje dat snorremans Dali voor zijn vrouw Gala kocht. Girona is de stad van het museum met romaanse en gotische schilderkunst. En van de Eiffel brug, ontworpen door de man van die toren in Parijs. Ga vooral het klooster in. Het Monestir de Montserrat is een attractie, bekend van het houten beeld Zwarte Madonna. Pak de trein naar Barcelona. Om te winkelen, tapas te eten en Gaudi te zien. En Messi misschien?”


Vakantiehuizen aan de Costa Brava

In het oosten van Spanje, tegen de Franse grens aan, ligt de bekende vakantiebestemming Costa Brava. De regio strekt zich uit langs de Middellandse kustlijn, vanaf de Franse grens tot aan de kustplaats Blanes. Het huren van een vakantiehuis in Spanje is met vele vakanties te combineren. Een actieve vakantie in de bergen, uitrusten aan het strand of winkelen in Barcelona, het kan allemaal aan de Costa Brava. Met een vakantiehuis van Happyhome kan uw vakantie meteen beginnen.

Meer vakantiehuizen in Spanje: