Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen dordogne limousin

Aan te bevelen!

Vakantiehuizen in Dordogne & Limousin

De geur van lavendel

Landspecialist Wim Vos: "Dat Nederlandse vakantiegangers de Dordogne en Limousin al lang geleden ontdekt hebben en een aantal er zelfs een tweede huisje hebben, is voor sommigen geen aanbeveling om een vakantiehuisje in de Dordogne of Limousin te huren. Ik vind van wel. Als ik mijn ogen dicht doe dan ruik ik de geur van lavendel! De Dordogne is grotendeels een kalksteenplateau dat honderden meters dik is met veel grotten waar je fantastische druipsteenformaties en prehistorische tekeningen aantreft."


Landschappen Dordogne

"In de Dordogne, doorsneden door de gelijknamige rivier, kun je vier landschappen onderscheiden die compleet van elkaar verschillen door de kleur! In het noorden vind je de Périgord Blanc en de Périgord Vert. Het noorden is over het algemeen ruig en - hoe Hollands - regenrijk. En voor een groot deel dus ook groen (‘vert’). Périgord ‘Blanc’ vanwege de wit uitgeslagen kalkstenen grondlagen. In het zuidelijke deel van de Dordogne zijn de kleuren zwart (Périgord Noir) vanwege de donkere steen- en haageikenbossen en purper (Périgord Pourpre), genoemd naar de paarse bladeren van de druivenranken."


Sainte-Féréole

"De voormalige president van Frankrijk, Jacques Chirac, begon zijn politieke carrière als wethouder van Sainte-Féréole, een plaatsje waar je ook HappyHome vakantiehuizen kunt huren. Of het nu aan de wijn lag of aan de digestives, er zijn vakantiegangers die bij hoog en laag volhouden Chirac te zijn tegengekomen tijdens het wandelen. Mij lijkt de kans daarop klein, al vertoont hij zich wel - sporadisch - in de plaatselijke horeca."


Truffels zoeken

"Een specialiteit van de streek is de truffel, het meest te vinden onder de kurkeiken. Dat ‘vinden’ is ook een specialiteit en wel van honden en varkens. Die worden hiervoor opgeleid. De honden die daar erg goed in zijn, zijn zelf ook gewild en worden nog wel eens gestolen. En nu we toch op het criminele pad zijn, de prijzen van de truffels variëren van 1000 tot 1500 euro per kilo, reden dat de handel op de lokale markten vaak geheimzinnig vanuit de kofferbak van een auto plaatsvindt. Men wil elkaar niet laten weten hoeveel men verkoopt. Zelf houd ik me (meestal) bij chocolade truffels."


Vakantiehuizen in Dordogne en Limousin

De Dordogne en Limousin bevinden zich in het midden van Frankrijk. Door de groene heuvels en het typisch Franse platteland, met talrijke meren, uitgestrekte bossen en vele rivieren trekken jaarlijks vele toeristen naar deze regio. Het huren van een vakantiehuis in de Dordogne of de Limousin kunt u met verschillende soorten vakanties combineren. Een actieve vakantie of juist genieten van de rust en de prachtige natuur, het kan hier allemaal.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: