Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen duitsland

Rijke cultuur

Vakantiehuizen in Duitsland

Afrekenen met clichés

"Huur een vakantiehuis in Duitsland en reken af met het clichébeeld van onze oosterburen. Je weet wel: bier, sauerkraut met bratwurst, scheuren op de autobahn, Oktoberfeste, dirndls met duizelingwekkende decolletés en alles pünktlich. Zoals bij alle clichés is er veel van waar, maar het doet de Duitsers veel te kort."


Duitse cultuur

"In tegenstelling tot wat de taal soms suggereert zijn Duitsers verrassend aardig en servicegericht, staan ze open voor andermans mening en komen ze graag samen tot een oplossing. Ja, wij lijken meer op ze dan we denken! En dat ordelijke leidt tot heel goede dingen. Zoals bochten over autowegen die altijd in de radius van een cirkel worden aangelegd waardoor je dus nooit hoeft af te remmen. Ik ken Duitsland als een zeer modern land met een rijke cultuur. En de keuken? Ik denk net zo subtiel als die van de lage landen."


Berlijn

"Wij kennen en waarderen Duitsland vanwege het traditionele. Dat vind je vooral terug in hun huis. De inrichting en spulletjes zijn - net als de Duitsers zelf - goed verzorgd, maar vaak nog van oma. Zeg maar ‘gemütlich’, dat wil zeggen standaard, rustig, netjes. In toenemende mate, zeker bij de jongere generatie, is er sprake van meer creativiteit en reuring. Dat hoor je aan de muziek, dat zie je in het theater, dat voel je op straat. Bijvoorbeeld in Berlijn. Sinds de val van de muur ontwikkelt het oostelijk deel van Duitsland zich met name op cultureel gebied razendsnel. Huur een appartement in Berlijn en ontdek deze hippe metropool vol architectonische hoogstandjes en een bruisend cultureel leven. Maar ook om te shoppen kun je hier je hart (en alle bekende merken) ophalen."


Wintersport in Duitsland

"Net zo rijk geschakeerd als het land zelf, zijn de sportmogelijkheden. Verdeeld in een zomer- en winterseizoen. Zomers kun je er alle denkbare vormen van buitensporten beoefenen. Zeg Sauerland, Beierse Alpen of Garmisch Partenkirchen, en je ziet de schansen, de pistes en de nordicwalk trajecten. Maar er is meer. Duitsland is ook het land van de persoonlijke wellnes. Je kunt je er heerlijk laten verwennen in de wellness centra, sauna’s en kuuroorden. In de vorm van (voet)massages, modder- en hete stenen behandelingen, aroma technieken, personal care. Alles op topniveau en passend in de Duitse traditie van goede persoonlijke verzorging."


Vakantiehuizen in Duitsland

Duitsland is een veelzijdig en gevarieerd vakantieland en elke regio heeft haar eigen aantrekkingskracht. Voor een natuurvakantie kunt u gaan wandelen in de bossen van de Hartz of kanoën op de Donau. Ook voor de cultuurliefhebbers heeft Duitsland een groot aanbod. Neem Trier. Deze oude Romeinse stad aan de Moezel is een populaire vakantiebestemming. Voor een leuke wintersport of lekker weekend weg in de zomer vindt u in Winterberg voordelige chalets voor een prettig verblijf.