Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen frankrijk

Ça va très bien!

Vakantiehuizen Frankrijk

Franse kastelen en burchten

Wim Vos, landspecialist Frankrijk: "Kijk niet gek op als de eigenaar van een vakantiehuis in Frankrijk je verwelkomt met een drankje en een hapje en je vraagt: 'Ça va?' Nou, ik denk dat het 'ça va très bien' wordt voor je! Het landschap in Frankrijk is afwisselend en dit geldt ook voor de Franse cultuur. De verscheidenheid is enorm. In de loop er eeuwen is er heel wat afgeknokt met als gevolg kastelen en burchten in alle soorten en maten. En niet alleen in de Loire. Het aantal museums en festivals is zo groot, je zult altijd ogen en oren tekort komen."


Sportieve vakantie

"Frankrijk is een eldorado voor sportievelingen. Sport is erg belangrijk en goed georganiseerd. Wat je ook gaat doen: kanoën, parasailen, fietsen, (berg) wandelen, paardrijden, hanggliden: informeer in de omgeving. Ik ken een eigenaar die voor zijn gast regelde dat hij op toertocht meemocht met de lokale fietsclub en zo het hele gebied kon verkennen."


Frans zoenen

"Ik woon en werk ruim 20 jaar in dit land en geniet elke keer weer van het ritueel als je een bekende tegenkomt: 'Ah monsieur 'appy 'ome, ça va?', vergezeld van een handdruk. Als je 's ochtends op kantoor komt, geef je elkaar een hand. Dames geven elkaar een wangzoen. Het aantal wangzoenen varieert per stad of streek: 4 wangzoenen in Parijs, 2 in het zuidwesten, 3 in Bretagne."


Franse streekgerechten

"De maaltijd is voor Fransen een sociale gebeurtenis waar ze gemakkelijk 2 of 3 uur de tijd voor nemen. Daarbij mogen ze graag mopperen op hun land, want ze zijn minder chauvinistisch dan menigeen denkt. En ze vergeten gewoon hoe mooi hun land wel niet is! Fransen kunnen smakelijk vertellen over wat ze eten. Er is weinig wat ze niet eten.
Frankrijk zit vol met lokale en regionale gerechten, afhankelijk wat de natuur in de regio te bieden heeft. En, daar gaan we weer, zo'n culinaire gevarieerdheid is ongekend. Het is dan ook beslist de moeite waard om juist in de kleine restaurantjes lokale gerechten te proeven. bijvoorbeeld de fruits de mer aan de Atlantische kust. Laat ze over je tong glijden: de mosselen, de oesters en de kreeft. In Normandië de schelpjes, het liefst direct van de wadvisser."


Lekkere wijnen

"De Basken zijn bekend om de pepers (pigment espelette), in de Alpen is de crozet, boekweitmacaroni, een niet te versmaden streekgerecht. Luister naar een Breton die achter elke oester een verhaal weet. En die jou en passant ook nog van je eventuele aversie tegen oesters eten afhelpt! Mede te danken misschien aan de lekkere wijnen die bij de verschillende oesters worden geschonken.
Ook iedere kaas heeft z'n verhaal. Zo smaakt de kaas van de zuidhelling in de Alpen totaal anders dan die van de noordhelling. Een Fransman legt het je graag en smakelijk uit."


Vakantiehuizen in Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel toeristen. Het land heeft veel te bieden op het gebied van natuur & cultuur. Ook op culinair gebied staat Frankrijk als zeer goed bekend. De Franse wijnen uit de Bordeaux zijn wereldberoemd, in deze streek heeft HappyHome diverse vakantiehuisjes, van waaruit u een wijnboer kunt bezoeken. Een zonvakantie is in Frankrijk ook mogelijk, bijvoorbeeld aan de langgerekte zandstranden bij de Middellandse Zee. Van de Franse cultuur kunt u genieten in steden als Lyon, Nice en Straatsburg. De natuur van Frankrijk is zeer mooi met een gevarieerd landschap, de Franse overheid doet er alles aan dit te behouden en te stimuleren. De Alpen zijn een goed voorbeeld, waar u ’s zomers kunt wandelen en in de winter kunt skiën. Zo is er voor elk wat wils om in Frankrijk te genieten.