Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen hongarije

Allang geen oostblok meer

Vakantiehuizen Hongarije

Modern land

Petr Soudsky, landspecialist Hongarije: "Er zijn nog mensen die bij Hongarije denken in termen van het oostblok. Dat zijn de onwetenden. Dit is een modern land met voortreffelijk opgeleide inwoners. Een klein maar veelzeggend voorbeeld vind ik dat dit één van de eerste MTV-landen was.”


Meer dan Hongaarse goulash

“De Hongaren zijn trots op hun stierenbloed, de bekende rode wijn en op de vruchtenbrandewijn Palinka. Ze spugen er in ieder geval niet in! Culinair is er meer dan goulash, hoe lekker ook. Proef daarom ook eens wat minder bekende maar niet minder lekkere lokale gerechten als Paprikás en Gundel Pancake (met walnoten geflambeerd in chocoladesaus). Vergeet ook de wijnen van de regio's Tokaj, Balaton en Villany niet.”


Boedapest

"Het bruisende Boedapest met z’n fraaie allegaar van architectonische stijlen. Bezoek Fisherman’s Bastion op de middeleeuwse kasteelmuren van de Buda Bank aan de Donau of het Koninklijk Paleis op de top van Kasteelheuvel of het buitenluchtmusem Memento park of tja, er is zoveel te zien. Maar je komt lekker tot rust in het beroemde badhuis Gellért.”


Denksport

"Hongaren houden van denksporten en puzzelen, hier komt de kubus van Rubik vandaan. Het zijn relaxte mensen die houden van een goed glas en van een warm bad: er heerst een cultuur waarin je wekelijks de gang maakt naar het badhuis.”


Vakantiehuizen Hongarije

Hongarije heeft als vakantiebestemming veel te bieden voor de toerist. Dankzij de hete zomers is het land bij uitstek voor een zonvakantie geschikt. Ook in culinair opzicht is Hongarije een uitstekend vakantieland. Met de bijzonder smakelijke varkensvleesragout (de porkolt) en de wereldberoemde goulash die in de traditionele eethuizen (de csarda’s) toch het lekkerst smaakt. De toeristische trekpleister van Hongarije is het Balatonmeer. Dit ondiepe meer heeft in de lente al snel een goede temperatuur en is populair bij watersporters. Het Balatonmeer heeft langgerekte stranden en ligt op ca. 70 kilometer van de hoofdstad Boedapest.

Vakantiehuis in Cserkeszölö (UTE144)

Woningcode: UTE144 (4 sterren)
Cserkeszölö - Tiefebene - Szeged (Hongarije)
5 slaapkamers , 10 personen
week
26-09-2020 - 03-10-2020
1.159,00 €

Inbegrepen in getoonde prijs:

 • Huursom: 1.159 €
 • Toeristenbelasting: 500 HUF (± 1,65 €) per persoon per nacht (ter plaatse te betalen)
 • Bedlinnen
 • Eindschoonmaak
 • Electriciteit en water incl.

Niet inbegrepen::

 • Verwarmingskosten exclusief
Boek nu

Vakantiehuis in Fonyódliget (UBF158)

Woningcode: UBF158 (3 sterren)
Fonyódliget - Balaton (Hongarije)
1 slaapkamer , 2 personen
week
26-09-2020 - 03-10-2020
199,00 €

Inbegrepen in getoonde prijs:

 • Huursom: 199 €
 • Toeristenbelasting: 500 HUF (± 1,65 €) per persoon per nacht (ter plaatse te betalen)
 • Bedlinnen
 • Eindschoonmaak
 • Electriciteit hele jaar incl.
Boek nu