Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen moezel hunsrück odenwald neckar taubertal

Cultuur en wijn proeven

Vakantiehuizen Moezel, Hunsrück, Odenwald, Neckar & Taubertal

Fantastische fietsroutes

Wat je ook gaat doen in dit gebied, je ontkomt niet aan de 544 kilometer lange rivier de Moezel. Want langs dit water liggen fantastische routes voor hikers en fietsers! Een vakantiehuis huren in Moezel & Hunsrück, Odenwald en Necker & Taubertal is ideaal voor actieve vakantiegangers."


Wijngaarden

"Langs de Moezel liggen ook de wijngaarden en wijnproeverijen waar je kunt genieten van de witte wijn, met als bekendste soort de Schwarze Katze. Maar drink niet teveel! Er valt op je verdere fiets- of wandelroute namelijk nog heel veel meer te ontdekken. In cultuurstad Trier bijvoorbeeld, de oudste stad van Duitsland. En in de populaire attractie, het Wild- en Recreatiepark Klotten bij Kochen.
Als je wat avontuurlijker bent aangelegd, dan treed je in de voetsporen van het Romeinse leger of fiets je stroomafwaarts door het tot fietspad omgebouwde treinspoor langs de fraaiste kastelen en burchten."

Vakantiehuizen Moezel & Hunsrück


Trier

"Een beetje hiker volgt het Hunsrück pad. Deze route werd in 2009 verkozen tot ‘Hiking Trail of the Year’. Dit pad volgt de oude Romeinse militaire route over de bergruggen van de Hunsrück naar Trier. Onderweg adembenemende panorama's, over smalle paden en langs wilde beken. In musea en dorpen ligt het Romeinse verleden aan je voeten. Trier geldt als de oudste Romeinse nederzetting van Duitsland, met als bewijs de 2e eeuwse stadspoort de Porta Nigra en verder het amfitheater. Trier staat ook bekend als centrum van de wijnhandel en de geboorteplaats van Karl Marx. De Heilige Rok van Trier, het onderkleed of de tuniek van Jezus, wordt hier in 2010 tijdelijk tentoongesteld."

Vakantiehuizen Neckar & Taubertal


Koblenz

"Als je nog lang niet uitgelopen bent, dan kan ik je nog een paar mooie wandelroutes aanbevelen, zoals de - hijg hijg - steile Soonwald Klim en de stadswandeling in het bezienswaardige Koblenz."

Vakantiehuizen Odenwald


Vakantiehuizen in Moezel & Hunrück, Neckar & Taubertal en Odenwald

Neckar & Taubertal bevindt zich in het zuiden van Duitsland. Deze regio zit vol met toeristische routes die u kunt volgen, zoals bijvoorbeeld de Nibelungenstrasse, voor liefhebbers van klassieke muziek. Verder kunt u hier uitstekend wandelen of fietsen in de zomer en skiën in de winter.

Het Odenwald is met zijn vele natuurparken een uitstekend wandel- en fietsgebied. In Odenwald is het hele jaar door wel iets te beleven. In de zomer kunt u genieten van de fraaie dorpjes en kastelen, terwijl u zich in de winter kunt uitleven in de sneeuw.

Meer vakantiehuizen in Duitsland: