Vragen of advies? Bel:

03 322 04 04

ma - vr: 11.00 - 16.00u za: 10.00 – 14.00u

vakantiehuizen spanje

Meer dan zon, zee en strand

Vakantiehuizen in Spanje

Niet moeilijk doen

Landspecialist Marie-Laure Choquer: “Spanjaarden zijn geen mensen die moeilijk doen want het komt toch allemaal wel goed. Zo’n contract tot drie cijfers achter de komma bijvoorbeeld, is niet nodig. Te werk gaan volgens procedures ligt niet in hun aard. We doen het zoals we het altijd gedaan hebben en dat werkt goed. Tapasje? Laten we eerlijk zijn, de vakantieganger die een vakantiehuisje in Spanje boekt, houdt daarvan, is zelf ook een beetje ‘Rey de la vida dulce’ zoals de Spaanse lijfspreuk luidt.””


Spaanse keuken

“Tapas komen oorspronkelijk uit het zuiden. De gefrituurde inktvisjes (calamarito’s), koude soep (Gazpacho), chorizo, sardientjes, Iberische ham en olijven worden opgediend op z’n Spaans: hup, alles op tafel en pakken maar. Een ongeorganiseerde manier van eten die stevig verankerd is in de Spaanse mores. En dus toch gestructureerd is. Precies zoals Spanjaarden zijn. Daarom zijn tapas niet zomaar wat snacks, tapas zijn de illustratie van het leven.”


Spaans voetbal

“Spanjaarden zijn dol op sport. Blinken uit in tal van takken. In wielrennen is Spanje een grootmacht, net als in voetbal. Wonnen ze de finale van het WK-voetbal  in Zuid-Afrika niet van Oranje? Pikant is de grote tegenstelling die in dat voetbal tot uiting komt tussen Castilië met Madrid als zetel van de regering en Catalonië (Barcelona) dat niets op heeft met die gasten daar in Madrid. De wedstrijden tussen de voetbalmatadoren Real Madrid en FC Barcelona zijn dan ook politiek geladen. Zoals gezegd, in veel sporten staan Spanjaarden hoog aangeschreven. Behalve misschien de echte matadoren van het op eeuwenoude tradities gebaseerde stierenvechten. Dat vindt buiten Spanje niet overal waardering.”


Spaanse costa's

"Ondanks een groot aantal campagnes die hem op andere gedachten moest brengen, kiest de gemiddelde Spanje-ganger nog steeds alleen maar voor zon, strand en zee. Daar is niets mis mee, want Spanje heeft op dat gebied natuurlijk alles te bieden. Aan de verschillende costa’s is het dan ook altijd druk. En is het vermaak ook ietwat schreeuwerig en plat. Zie Salou, Lloret, Blanes en Torremolinos. Hoe anders is het in het binnenland. Rust. Slaperige dorpjes, authentieke stadjes, majestueus landschap. Daar heerst voor de liefhebber een heel andere ‘c’ dan aan de costa.”


Vakantiehuizen in Spanje

Als vakantiebestemming heeft Spanje veel te bieden door de gevarieerde landschappen, rijke historie en een goede keuken. Door de uitgestrektheid van Spanje heeft iedere streek zijn eigen karakter en regionale specialiteiten. Spanje heeft verder een groot aantal nationale parken en natuurreservaten. Kenmerkend voor Spanje zijn de rotskusten en uitgestrekte stranden. Historische invloeden zijn zichtbaar in verschillende delen van het land. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat u het hele jaar door van uw vakantiewoning in Spanje zult genieten.